DEPARTAMENTUL DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa 

Acreditare

Colegiul Psihologilor din Romania
Federatia Romana de Psihoterapie
Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa

Formatori

Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Viscu, Silvia Georgiana Gaane, Adriana Oachis, Cristian Delcea, Joanna Hewitt Evans, Tina Peraica

Comunitate

ACCPI te invita sa faci parte din trupa noastra de teatru, sa iei parte la serile de film si de jocuri, sa vii in tabara, la party si multe altele…
PROGRAME DE FORMARE ONLINE

Pentru siguranța ta
programe de formare online  în perioada pandemiei

Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de SARS-COV-2 și pentru siguranța ta personală, toate cursurile și programele noastre de formare se desfășoară online cu ajutorul platformelor video specializate. Poți parcticipa dacă ai un telefon mobil sau o tabletă sau un laptop/computer. 

GRUPE NOI DE FORMARE

Grupul 14 de la Timisoara incepe in 23-24 octombrie 2021

In 23-24 octombrie 2021 incepe un nou grup de formare in psihoterapie integrativa la Timisoara, organizat de Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa. Formarea este acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie si Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa.
Se pot inscrie absolventi de psihologie, psihopedagogie speciala, medicina, filosofie, teologie si asistenta sociala.
Daca doresti sa te inscrii in programul nostru de formare te rugam sa iti rezervi locul din timp
Informatii suplimentare si inscrieri: dr.oana.maria.popescu@gmail.com

Grupul 4 de la București începe în 20-21 noiembrie 2021

 In 20-21 noiembrie 2021 incepe un nou grup de formare in psihoterapie integrativa la Bucuresti, organizat de Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa. Formarea este acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie si Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa.
Se pot inscrie absolventi de psihologie, psihopedagogie speciala, medicina, filosofie, teologie si asistenta sociala.
Daca doresti sa te inscrii in programul nostru de formare te rugam sa iti rezervi locul din timp
Informatii suplimentare si inscrieri: dr.oana.maria.popescu@gmail.com 

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa organizeaza formare in psihoterapie integrativa, psihoterapia copilului, psihoterapie expresiva, hipnoterapie, psihoterapie existentiala si coaching integrativ strategic. Organizam scoli de vara si cursuri de formare profesionala continua acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie. Te invitam de asemenea sa iei parte la mini-workshopuri, mese rotunde, dezbateri, serile de film si spectacolele noastre de teatru. 

Afla mai multe despre noi

Psihoterapia integrativa strategica

Psihoterapia integrativă strategică este o abordare psihoterapeutică bazată pe cercetare, organizată în jurul conceptului de relaţie terapeutică. Abordarea se bazează pe un model al Sinelui, care integrează o serie de teorii psihoterapeutice majore, într-un cadru coerent bazat pe cercetările în domeniul neurobiologiei şi ataşamentului. Cele zece principii de bază ale psihoterapiei integrative strategice iau în considerare elementele comune celor mai multe abordări terapeutice. Cu alte cuvinte, factorii terapeutici comuni sunt consideraţi principala forţă din spatele schimbării terapeutice, relaţia terapeutică fiind cel mai important dintre aceşti factori. 

Factori comuni

Psihoterapia integrativă strategică susţine că există o serie de presupuneri de bază, pe care le regăsim în cele mai multe abordări teoretice şi că numărul în creştere al studiilor de cercetare influenţează constant modul în care este realizată terapia.

Structura sinelui

Pornim de la premisa ca Sinele contine patru domenii: Sinele bazal, Sinele central, Sinele plastic si Sinele extern. La structurarea Sinelui contribuie nivelul biologic, nivelul psihologic si nivelul social si de mediu. 

Modele interne de lucru

Variatele procese mentale sunt create prin activarea anumitor grupări neuronale sau circuite cerebrale. Se crează astfel o hartă neuronală, iar această hartă crează o reprezentare mentală: senzaţii, imagini, reprezentări lingvistice, etc. Tiparul de transmitere a impulsurilor electrice în anumite circuite neuronale crează anumite tipuri de experienţe.